Bitdefender investește în idei nebunești. Dă-le ocazia să investească și în ideea ta!

Bitdefender investește în idei nebunești. Dă-le ocazia să investească și în ideea ta!

Din anii ’90 și până astăzi, Bitdefender a construit o echipă de aproape 1300 de oameni valorificând ideile revoluționare. Un sfert din bugetul de cercetare și dezvoltare este alocat pentru “idei nebunești, îndrăznețe, care au potențialul să devină revoluționare”. De aceea, îți recomandăm să îți aduni ideile și să le duci în laboratorul lor, în practica pe care o poți alege prin programul Dreaminternship.

Din totalul de peste 1.300 de angajați, echipele de cercetători din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoare depășesc pragul de 650 de specialiști, iar compania investește în idei care ulterior pot fi brevetate.

Doar în ultimii trei ani, Bitdefender a înregistrat 42 de brevete pentru tehnologiile-pilon, dintr-un total de 72 recunoscute până în prezent. Alte 35 de brevete se află în curs de examinare, iar o zecime din total sunt în domeniul inteligenței artificiale și al machine-learning, arma principală a companiilor din industrie împotriva amenințărilor informatice.

Mai deștepți decât infractorii

Office-ul din Timișoara a fost înființat în 2006. Echipa de aici este specializată în combatrea de malware pentru dispozitive mobile, APT, kernel mode malware. Având în vedere atât numerele curente, cât și predicțiile făcute de institute de cercetare independente, în câțiva ani vor exista peste 50 de miliarde de dispozitive conectate la internet. Telefoanele mobile au devenit de câteva sute de ori mai inteligente decât primele nave spațiale care au trimis oameni pe lună. În mod natural, acest lucru crește și suprafața lor de atac. Pentru că sunt terminale ce conțin informații personale si financiare, sunt o țintă din ce în ce mai mare pentru infractori. “Treaba noastră este să fim mai deștepți decât ei, iar pentru asta avem nevoie de forțe proaspete”, spun cei din echipa Bitdefender.

Astfel, s-a format un grup de oameni pasionați, dedicați și foarte buni tehnic la un loc. Totul, cu un strop (litru) de nebunie. Oamenii de aici sunt ingenioși, comici, interesanți și interesați, sociabili și pasionați cu adevărat de ceea ce fac. Sunt oameni deschiși lucrurilor noi și foarte primitori cu oamenii noi.

„În acest moment echipa de la Timișoara este formată din 20 de persoane. Întrucât avem foarte multe idei, avem nevoie de întăriri. Pentru noi, gândirea algoritmică și dorința de a învăța sunt principalele criterii de selecție în ceea ce privește programul de stagii. Curiozitatea și plăcerea de a rezolva probleme sunt de asemnea foarte importante. Competențele tehnice specifice proiectelor noastre vor fi deprinse pe parcursul stagiului”.

Mini-interviu din categoria “Hai să ne cunoaștem!”

Ce obiceiuri de echipă aveți care vă motivează să fiți implicați în proiectele de la birou?

Nu putem spune că avem obiceiuri care să ne motiveze, suntem pur și simplu motivați. Ne dorim să fim cei mai buni în ceea ce facem. Suntem permanent conectați la cele mai noi tehnologii, iar asta ne place foarte mult. Avem proiecte de AI, infrastructură cloud, big data, sisteme expert și multe altele.

Pentru a coopera în mod ideal ca o echipă, participăm împreună la activități și în afara mediului de lucru. Pe lângă team buildinguri periodice, participăm împreună cu plăcere la drumeții montane, ieșiri la schi sau degustări de vin.

3 cuvinte care descriu echipa Bitdefender.

Inteligență din România.

Care sunt avantajele pentru cei care sunt implicați în proiecte internaționale?

Compania de soluții de securitate IT Bitdefender este poate cel mai cunoscut brand românesc peste graniță. Produsele companiei sunt utilizate de circa 500 de milioane de utilizatori din 150 de țări. Angajații Bitdefender lucrează la proiecte cu impact la scară mondială folosind tehnologii și proprietate intelectuală clasate în topul ierarhiilor la nivel mondial.

Care e cel mai fain loc la voi în birou și de ce J?

Camera de relaxare; jocuri, somn sau muzică, ce să vrei mai mult.

Care este abordarea voastră față de ideile colegilor legate de job/proiecte?

Încurajăm! Cât mai multe idei! Nu se poate să exiști în domeniul acesta fără idei. Securitatea implică multă ingeniozitate. Ascultăm, discutăm, îmbunătățim ideile noi. Căutăm permanent să ne îmbunătățim produsele, iar acest lucru a fost posibil datorită ideilor inovatoare venite de la colegi.

Ce altceva ați vrea să mai spuneți despre voi?

Let’s meet 😊

Ce ar trebui să știi despre Bitdefender

În anii ’90, Florin și Măriuca Talpeș, matematicieni de profesie, și-au înființat o companie de software care livra produse pe piața franceză. Din cauză că dischetele pe care era stocat software-ul veneau adesea virusate, cei doi antreprenori s-au gândit la crearea unui produs antivirus în primul rând pentru a își proteja produsele, și abia apoi ca o afacere destinată utilizatorilor pe scara largă. Sub numele inițial „AVX”, software-ul de securitate a fost redenumit în 2001 pentru a intra pe piața globală.

Numele Bitdefender a apărut în urma unui brainstorming al echipei, pe atunci de zeci de ori mai mică decât în prezent, când numără peste 900 de angajați în SUA, Marea Britanie, Spania, Germania, Danemarca, Emiratele Arabe Unite și România.

În 2000, compania devenea prima din lume care a început să actualizeze automat produsele (sistemul „intelligent update”), un model ce urma să fie copiat de toate produsele de pe piață.

Trei ani mai târziu, antivirusul românesc primea IST Prize, primul premiu acordat unei companii din Europa Centrală și de Est, considerat „Nobelul informaticii”. Academicienii care au acordat premiul descriau inovația Bitdefender legată de comportamentul în fața atacurilor informatice ca pe un pas de cotitură în industrie. MIDAS (Malware Intrusion Detection Advanced System) avea să revoluționeze procesul de fabricație al tuturor soluțiilor antivirus.

La 16 ani de la redenumirea AVX în Bitdefender, soluțiile de securitate românești ale Bitdefender se clasează pe primul loc la nivel mondial în testele de specialitate realizate de organisme independente de profil, printre care AV-TEST (Germania) şi AV-Comparatives (Austria).

În România, sunt produse soluții de securitate atât pentru calculatoare și telefoane mobile personale, cât și pentru servere și companii. Bitdefender are clienți în toate țările mapamondului, de la Statele Unite, Japonia, China sau Brazilia, la Bahamas, Vanuatu sau Groenlanda.

Astăzi, 500 de milioane de utilizatori – de la familii la cele mai mari companii de pe mapamond– se bazează pe tehnologiile Bitdefender pentru a fi în siguranță. Asta înseamnă că 7% dintre locuitorii planetei au încredere direct sau indirect, prin companiile unde lucrează, în tehnologiile Bitdefender în fiecare zi.

Bitdefender a devenit una dintre cele mai mari companii de securitate din lume și un punct de reper în materie de inovație.

Bitdefender are birouri locale și în SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Franța și Emiratele Arabe Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.