Ce este programul Dreaminternship

În primul rând este o soluție simplă pentru studenții care vor să afle informații despre companiile în care pot face practică în timpul anului universitar. Iar pentru companii este cea mai bună metodă de a aduce în echipă tineri interesați întocmai de ceea ce fac ele. De ce a fost creat acest program? Ca să ofere informații cât mai complete despre cele două părți.

Iar asta se întâmplă foarte simplu, printr-un tool construit ținând cont de cum gândesc oamenii din IT 🙂

Iată cam ce se întâmplă pe platforma Dreaminternship.ro!

Studenții de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara care vor să facă practică în companii IT își fac un cont pe platformă. Mai departe își construiesc profilul cu date despre educația de până acum, despre eventuale proiecte în care s-au implicat, despre visele profesionale. Trickul pentru studenți este să arate pe contul lor că sunt deschiși spre învățare, spre experiențe noi de învățare, că au cât de cât habar despre ce vor să facă după terminarea studiilor.

La rândul lor, companiile își fac cont pe platformă și se prezintă cât mai pe scurt cu date despre activitate, tehnologii folosite, proiecte în curs sau care urmează să fie lansate, cu informații despre echipă.

Și companiile IT, și studenții se pot studia reciproc în acest fel și pot știi cine unde se potrivește.

Mai departe, Dreaminternship anunță studenții că până în 15 decembrie pot aplica pentru internshipurile făcute publice de companii. Calendarul continuă cu deadlineul 15 ianuarie, până când companiile pot valida cererile studenților pentru practică.

Apoi, intră din nou studenții în joc. Până în 15 februarie, tot pe platformă, ei confirmă compania la care vor merge pentru practica din semestrul doi.

The perfect match!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.