Cum e sa faci parte din echipa 123FormBuilder?

I-am rugat pe prietenii nostri de la 123FormBuilder sa ne spuna cateva lucruri despre ei. Daca tot au acceptat sa faca parte din programul Dreaminternship.ro, am considerat ca ar fi bine sa aflam mai multe despre bucataria interna. Ce am simtit noi ca ii caracterizeaza, dupa ce am citit raspunsurile? Creativitatea.

Asa ca, daca te consideri un creativ in IT, da un ochi peste acest scurt interviu. Si te rugam sa ne spui ce cuvant crezi ca i-ar descrie.

Cum si cand a aparut initiativa 123FormBuilder?

123ContactForm, asa cum se numea la inceput, a aparut acum aproximativ 10 ani, din necesitate. Fondatorii aveau nevoia de a coda cat mai repede formulare de contact pentru website-urile clientilor. Fiind extrem de comozi, Tudor s-a gandit sa faca un script prin care sa automatizeze procesul.

Cine sunt initiatorii? Ce pregatire au, ce experienta au avut cand au pornit acest proiect.

Florin Cornianu si Tudor Bastea sunt fondatorii acestui proiect. Dupa ce au absolvit Politehnica Timisoara (nu echipa de fotbal, ci Universitatea) au lucrat pentru 3 ani in cadrul unor multinationale. La un moment dat, s-au hotarat sa abandoneze corporatia si sa se dedice in exclusivitate proiectelor personale. Timp de alti 3 ani au muncit de acasa, dar la un moment dat, in 2010, si-au propus sa devina “mai seriosi”: sa caute un sediu, un investitor si sa inceapa sa angajeze.

Care este piata pentru serviciile 123FormBuilder?

Produsele 123FormBuilder permit realizarea de formulare online, chestionare, quiz-uri, dar si automatizare unor procese de business ce implica colectarea datelor din cadrul companiilor. Piata este globala, majoritatea clientilor fiind din US, precum si alte tari vorbitoare de limba engleza. Mai in gluma mai in serios, avem clienti din toate lumea.

Care este planul de dezvoltare in urmatorii ani?

Urmatorii ani se anunta foarte interesanti. Compania isi propune sa ofere utilizatorului cea mai buna experienta posibila cand vine vorba de construit formulare web. Asta inseamna UX mai bun, viteza mai mare, features mai targetate si multe altele. Pentru piata Enterprise, ne gandim la o abordare mai directa zonei de “workflows” si automatizarea proceselor de business. Poate chiar un produs dedicat, cine stie :).

Cum s-a dezvoltat echipa? Criterii pentru selectarea noilor colegi.     

Echipa a crescut in timp, organic. Niciodata nu ne-am propus sa angajam x oameni pana la finalul anului. Am reactionat la nevoie, dupa cum crestea compania. Cand angajam, ne uitam in primul si primul rand la chimia pe care o avem cu persoana din fata noastra. E vital ca omul respectiv sa se poata integra in echipa, sa imbratiseze cultura noastra. Pe langa acest lucru, ne plac extrem de mult oamenii pasionati de ceea ce fac, care au in minte tot timpul clientul si care e beneficiul muncii lor pentru client.

Ce obiceiuri de echipa aveti care va motiveaza sa fiti implicati in proiectele de la birou?

Avem multe obiceiuri care ne apropie:

  • Deschidem cate o sampanie de fiecare data cand reusim ceva important pentru noi, ca de exemplu un client mare sau un feature major.
  • Sarbatorim fiecare persoana cand e ziua de nastere, cu un tort cadou din partea companiei
  • Ne strangem toti o data pe luna sub diferite pretexte, pe banii companiei: pranzuri tematice, iesiri in oras, team building-uri.

In ce proiecte din comunitate v-ati implicat si de ce?

Ne-am implicat in multe proiecte de sustinere a mediului antreprenorial. Credem ca e prea putin dezvoltat si reprezinta o componenta esentiala pentru viitor.

5 cuvinte care descriu echipa.

Pasiune, Teamwork, Friendly, Customer Centric.

Care este cel mai tanar coleg, dar cel mai in varsta?

Cel mai tanar coleg are 22 ani, iar cel mai in varsta – 53.

Care e cel mai fain loc la voi in birou si de ce ?

Credem ca cel mai fain loc e camera cu  Xbox-ul. Cand vor sa se relaxeze, colegii dau o fuga, se arunca pe bean-bags si isi rup unii altora picioarele la Mortal Kombat :).

Care este abordarea voastra fata de ideile colegilor legate de job/proiecte?

Ideiile colegilor sunt vitale pentru proiectele noastre. Oricat de buni am fi, nu poti sa faci totul in 2-3-10 oameni. Oricum ne uitam, e o munca de echipa. Apreciem foarte mult dorinta de implicare, proactivitatea si ownership-ul.

Ce altceva ati vrea sa mai spuneti despre voi ca echipa/mediu de lucru/oportunitati de dezvoltare profesionala.  

Suntem tot timpul in cautare de oameni faini, care sa-si doreasca sa participe activ la dezvoltarea companiei. Sa participe la viziune, sa vina cu sugestii pe parcurs, sa faca diferenta. Pentru 123FormBuilder, dar mai mult pentru ei. Vrem ca atunci cand se uita in urma peste 5 ani, sa-si aminteasca cu drag de perioada petrecuta la noi si sa o considere esentiala in dezvoltarea lor profesionala.

Hai sa cunosti echipa 123FormBuilder joi, 23 noiembrie, de la ora 18.00, în amfiteatrul Ioan Mihai al Universitatii de Vest Timisoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.